onsdag den 8. juni 2016

Onsdags tanker : Gode karakterer > Helbredet et uventet breakup, en opsigning & dét med først at afslutte 9. klasse som 18 årig

breakups
Nogen har måske lagt mærke til, at jeg ikke har været så vanvittigt aktiv på mine sociale medier, som jeg plejer at være. Andre har måske ikke. De sidste uger har været nogen hårde nogen af slagsen, ikke kun på skole-plan, grundet de mange eksamener, men også på det personlige plan. Jeg er ikke så god til at åbne op om mine følelser - og jeg havde i første omgang, slet ikke tænkt mig at dele det her på bloggen; alle bloggere kender vel det dér med, at man godt vil have, at det hele virker så perfekt. Men det hele er jo langt fra perfekt.

Jeg har lige modtaget mit afgangsbevis. Mit 9. klasses afgangsbevis, jeps. Jeg har ikke lyst til at grave for dybt i min fortid, men jeg kan sige at jeg aldrig kom længere end 7. klasse i folkeskolen. I januar tog jeg så det valg, at jeg ville tage den nu. Dette kunne fikses på VUC, og ville kun tage mig 4 måneder. De 4 måneder er nu overstået, og det har været nogen voldsomt hårde måneder! Efter næsten 3 år væk fra skolebænken, var jeg komplet udkørt allerede efter en uge. Efter 2 måneder var mit fravær allerede oppe på 45%, og jeg fik smidt en advarsel i hovedet. Det gik op for mig at det ikke længere var "fun and games", og jeg skulle virkelig til at tage mig sammen, for jeg ville ikke have at dette skulle være endnu et nederlag.


Jeg har bestemt ikke haft det sjovt på min skole. Til trods for at det var en klasse fyldt med "voksne" mennesker, var det langt værre end min folkeskole tid (som altså heller ikke har været den fedeste) og jeg har gentagende gange været tæt på at bukke under for presset. Nu kan jeg glædeligt sige, at jeg aldrig kommer til at se nogen af de mennesker fra min klasse igen - og oveni det hele, så har jeg fået mit afgangsbevis.


Jeg har afsluttet året med et gennemsnit på 11,6. Et gennemsnit jeg selvfølgelig er super stolt over, men samtidig ikke ved, om det har været besværet værd. Jeg er enormt perfektionistisk, og vil bare gerne alt rigtigt. Jeg ved godt at det ikke er muligt, at man er god til det hele, men sådan er min tankegang nu bare. Jeg har ligget flere nætter og terpet løs i ligninger, analyser og afleveringer, og det har også betalt sig på karakter-fronten, men det har også stjålet al min energi, tid og lyst til andre ting. Jeg har haft mange søvnløse nætter - enten hvor jeg har spekuleret over skolen, ellers hvor jeg har siddet og læst op til eksamener. Det har også gjort mig enormt syg og sløv - og er et 12-tal så meget vigtigere end helbredet? Jeg har ikke haft det godt, og selvom karaktererne er hjemme, så ser jeg alligevel tilbage på skolen med en skuffende følelse indeni.


Desuden har jeg sagt mit job op - dette er overhovedet ikke noget jeg fortryder, men det er alligevel lidt af en omvæltning, at jeg ikke rigtigt har noget at tage mig til, nu når jeg har sommerferie. Jeg plejede at tage mange vagter, for at få tankerne hen på noget andet - men så hober de her tanker sig alligevel op i baghovedet, og på et tidspunkt flyder glasset over. For ikke at snakke om at jeg nu kun skal leve af min SU. Det har bare været for meget på det seneste, og så var det forresten ikke en særlig god eller professionel arbejdsplads, jeg var ansat hos.


Det der dog nok har tæret mest på min hverdag, mine følelser og min energi, er at mig og Frede er gået fra hinanden for et par måneder siden. Det er kommet meget pludseligt, men for nu er det nok bedst, at det er sådan. Jeg har gjort alt for at prøve at skubbe mine følelser væk, men de sidste tre uger har jeg ikke lavet meget andet end at græde ud til Drake's nyeste album. Vi har brugt det sidste 1½ år sammen - mange måneder som har været helt fantastiske, men det har været på tide at gå hver vores vej, og det er på tide at jeg skal finde mig selv igen. Jeg har fået bekræftet, at jeg er blevet optaget på min nye uddannelse efter sommerferien, og det er dét jeg skal koncentrere mig om nu. Det har været mit første "rigtige" forhold, men til sidst har det ikke været et særlig sundt forhold - hverken for mig eller for ham. Selvom det har gjort, og selvom jeg stadig får en klump i halsen af at tænke på det, så er det bedst for begge parter.


Siden jeg startede i skole i januar, har jeg været igennem mange fysiske og psykiske udfordringer. Jeg lyttede ikke til min krop, og den er stadig in a state of exhaustion - og så har jeg tabt mig 3 kilo. Siden sidste eksamen har jeg sovet mindst 15 timer om dagen, og jeg er så udkørt. Heldigvis har jeg nogen skønne veninder, som jeg kan læne mig op af, og jeg er evigt taknemmelig for at de finder overskud til at hjælpe mig, selvom jeg måske ikke behandler dem vanvittigt fantastisk for tiden.


Jeg regner med at være back on track med bloggen, jeg følte bare at I fortjener at høre hvad der egentlig foregår - for nej, det behøver sgu ikke virke så perfekt hele tiden, for det er det jo ikke, kys for nu


22 kommentarer:

 1. Det er nu engang forfriskende med et så ærligt indlæg. Jeg kan godt følge dig og nikke genkendende til mange af de ting, du skriver om skolen og at være perfektionistisk. Og så er jeg ked af, at dig og din kæreste er gået fra hinanden. Det var da lige en helt masse ting oven i hinanden, øv øv. Håber du er okay <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rart når det først er smidt ud! Dejligt at høre man ikke er alene <3 Sætter stor pris på din søde kommentar, mange tak!

   Slet
 2. <3 <3 <3

  www.elinetychsen.com

  SvarSlet
 3. Fantastisk indlæg <3

  www.bysterup.dk

  SvarSlet
 4. Respekt for du er så ærlig! Jeg håber snart du kommer ovenpå igen, bare tag den tid du har brug for. Mange knus herfra <3

  SvarSlet
 5. Fantastisk, at du er så åben overfor det hele.
  Og kæmpe stort tillykke med det høje gennemsnit! Du kommer til at elske dig selv for at have arbejdet så hårdt - for du får brug for det senere i livet.
  Jeg er ked af, at høre det med Frede. Jeg står selv i samme situation, og du kan altså altid skrive, hvis du har brug for at snakke ud om sagerne! Lytter altid gerne, og deler altid gerne ud af mine egne erfaringer og oplevelser, så det måske kan hjælpe andre.
  Hvad skal du så lave her efter sommerferien?

  Hilsen simoneeart.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have, jeg sætter kæmpe pris på din skønne kommentar! <3
   Jeg fortsætter med 10. - et halvt år :)

   Slet
 6. Flot, at du åbner op og er så ærlig! Mange knus herfra <3

  SvarSlet
 7. Super flot at dele her på bloggen søde. Jeg bliver helt ked af at læse det, men du virker som en stærk pige. Bedste tanker og virtuelle kram herfra <3 <3 <3

  SvarSlet
 8. Hold da op, hvor lyder det som nogle hårde måneder og en helt masse på én gang. MEN det lyder til, at der er forandring på vej - i den rigtige retning!
  De bedste tanker <3
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  SvarSlet
 9. En masse kram og tanker din vej <3

  SvarSlet
 10. Jeg er virkelig ked af at høre, at du går igennem så meget på én gang! Jeg håber derfor, at du nyder sommerferien til det yderste, så du kan få fjernet noget af det pres, som du har (haft) på dine skuldre. Du skal nok finde det rette fodfæste igen, så du kan tage din næste uddannelse med et smil. Fortsæt endelig med din blog, for jeg elsker at læse med!
  Jeg sender en masse positive tanker <3

  http://thesweetattitudebyashopaholic.bloggerspoint.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maiken - tusind tak for din skønne kommentar, den varmer og sætter det største smil på mine læber <3

   Slet