fredag den 8. januar 2016

Opskrift | Chili con carne

Noget jeg elsker at spise i vinterhalvåret, er en god og varm gang chili con carne. Jeg er ikke største fan af stærk mad, så kan du godt lide det tilføjer du bare mere chili - jeg foretrækker bare at den efterlader en lidt varm-brændende fornemmelse i munden, så man stadig kan smage den mad man spiser. Jeg skal selv lave retten endnu en gang i aften, den er et sikkert hit hver gang! Og lige om snart skal jeg prøve at bevæge mig ud i det her vejr, og ind til København for at spise brunch med min veninde Kaya.
Alt du skal bruge er;
500 gram hakket oksekød
1 løg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
4 små gulerødder
1 tsk frisk chili
2 dåser flåede tomater
1 dåse chilibønner
1 dåse kidneybønner
1 bouillonterning opløst i 1 dl kogende vand
Krydderier (jeg brugte hvidløgspulver, salt og peber)

1) Put løg, hvidløg, peberfrugt, gulerødder og chili i en minihakker - hvis du ejer sådan en - hvis ikke, så hak/riv det hele så fint som muligt 2) Steg kødet i lidt smør eller olie, når det er brunet tilsættes ønskede krydderier og grøntsager 3) Rør det godt sammen og tilsæt så flåede tomater, bønner og bouillon-vandet 4) Skru ned på lav varme (en 3-4 hvis du har et komfur med tal) og lad det stå og simre uden låg i ½-1 time 5) Servér med ris, bulgur, en klat fromage frais eller guacamole på toppen

Er I til stærk mad?

16 kommentarer:

 1. Elsker stærk mad :D Hr den vildeste lyst til chili con carne nu, selvom klokken kun er 9.10 :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, ser jeg kun som et kompliment ;)

   Slet
 2. Jeg kan rigtig godt lide Chili con carne hvis det er den milde version. Kan slet ikke tåle stærk mad, men det smager godt! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Har det på samme måde, er virkelig ikke god til stærk mad ;)

   Slet
 3. Uhm den lyder og ser virkelig lækker ud!

  www.sannenoerbjerg.dk

  SvarSlet
 4. Det ser super godt ud! Jeg har det lidt ligesom dig med stærk mad -kan godt lide det, men man skal stadig kunne smage alt det andet (:

  Knus Sofie
  aseaofinspiration.blogspot.dk

  SvarSlet
 5. ser lækkert ud

  lifestylexblogger.blogspot.dk

  SvarSlet
 6. Jeg er ret vild med lidt stærke madvare. Jeg blev faktisk spurgt i forgårs, om jeg ikke snart ville lave retten igen. Heldigvis er det nemt, og en rigtig lækker ret :)
  Xx Blue Ducklings
  http://www.blueducklings.wordpress.com

  SvarSlet