tirsdag den 20. oktober 2015

Top 5 bedste gyserfilm

Jeg elsker gyserfilm. Jeg elsker virkelig gyserfilm. Følelsen af at sidde med ondt i maven af spænding, og næsten skjule sit ansigt helt væk i sin dyne af skræk - det lyder meget mærkeligt når jeg skriver det ned, men jeg er stor fan, hvis bare det ikke indeholder for meget blod, så får jeg det bare skidt. Jeg har set mange gyserfilm, nogen flere gange, nogen har bare været elendige - og så er der de her fem, som er mine favoritter! Jeg vil selvfølgelig undgå så vidt muligt at spoile mere end trailerne gør.


#1 As above, so below
Uden tvivl den bedste - og mest spændende, samt nervepirrende - film jeg nogensinde har set. Midt i kan den godt blive lidt småforvirrende, men til sidst giver alt der sker pludselig mening. En nysgerrig arkæolog og et hold opdagelsesrejsende får sneget sig ned til de forbudte katakomber, der ligger under Paris' gader. Meget hurtigt vil de fortryde denne handling, da deres liv gentagne gange bliver sat på spil og rædsler fra fortiden vil hjemsøge dem. Kommer de alle ud i live eller vil de rådne op sammen med de seks millioner andre mennekser's knogler? Forbered dig på et par chok, og at du lige må huske dig selv på at skulle trække vejret ordentligt en gang i mellem.


#2 Sinister 2
Jeg er stor fan af både den første Sinister og Sinister 2. Denne så jeg i biografen med min kæreste - det var første gang jeg nogensinde har set en gyser i biografen, og var derfor enormt bange lige fra starten. I mean; høj lyd, forberedt på abnormt mange chok og jeg sad bare med en klump i maven imens jeg spiste mine alt for overprized cashewnødder og chokoladeovertrukkede mandler. Se traileren, bedre kan jeg ikke forklare handlingen - uden at forklare for meget. Jeg kan dog kun anbefale at se den første Sinister først, for lige at forstå meningen med båndene og døde børn.


#3 Unfriended
Denne film foregår over Blaire's computer, så man føler næsten at man er en del af den, hvis man ligesom mig også ser den via sin computer. Det omhandler denne vennegruppe der casually sidder og skyper i en gruppesamtale - da denne mystiske, anonyme bruger bliver en tilhænger af opkaldet, og som udgiver sig for at være den pige, Laura Barns, som for præcis et år siden begik selvmord, grundet nogen mindre heldige billeder og video. Videoen kan godt virke en anelse langtrukken, men den skal helt sikkert ses!


#4 1408
Denne er ikke den mest voldsomme gyser, men den er utroligt spændende - og til tider selvfølgelig også lidt uhyggelig. Er man ikke til al det blod, chok og diverse klamme scener, men samtidig gerne vil trykke sig lidt ind til sin pude i spænding, så er denne film bestemt et godt valg. Den handler om denne forfatter, Mike, der skriver om sine oplevelser når han overnatter i hjemsøgte huse og hoteller. En dag modtager han et anonymt tip om "Hotel Dolphin" og rum 1408 - trods hotelejerens "Ingen har nogensinde overlevet mere end en time i det rum" og overtalelse om at han ikke skal overnatte i 1408, ender han til sidst med at få nøglen. Alt virker ganske normalt i værelset, indtil uret ved siden af sengen begynder at tælle ned fra 60 minutter.

#5 The Purge
Endnu en utroligt spændende og nervepirrende film. For at holde al kriminalitet lavt, er der hvert år en aften, hvor al kriminelt er lovligt, og hverken politi eller hospitaler er tilgængelige. Dette omhandler en velhavende familie, i et top-sikret hjem, godt beskyttet fra "the purge" - indtil en fremmed råber på hjælp, og familiens yngste dreng hjælper ham indenfor i deres hus. And this is where it all begins....

Har I en yndlings gyser, eller nogen gyser anbefalinger?

14 kommentarer:

 1. Jeg hader gyser, haha.. Jeg får paranoia af det. Men dog, skal det være en mild gyser sammen med en makker, ellers går det virkelig ikke! :D

  http://benyasuwan.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, sådan havde jeg det virkelig også engang ahah;)

   Slet
 2. Jeg elsker gys, men jeg ser det kun i dagslys for ellers bliver jeg helt paranoid! haha :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Har det på præcis samme måde haha!

   Slet
 3. ELSKER gyserfilm!! Skal vidst have set disse :D

  SvarSlet
 4. Elsker virkelig også gyserfilm, men der er nogle dårlige men de er næsten de bedste hvor man bare kan sidde og grine af hvor dårlige de er :))
  Super fed Liste med gyser film:)
  Knus
  http://lifestylexblogger.blogspot.dk/

  SvarSlet
 5. Åh jeg hader gyserfilm! Men med en kæreste der elsker det, er jeg efterhånden blevet tvunget ud i at se dem et par gange. Men hvis de er så gode, kender jeg da en herhjemme der ville blive glad for at se dem. Så kaster mig ud i at se trailerne.. :D haha

  www.amaliefernande.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Vil selv mene at disse har en god handling alle sammen - hvor det ikke kun er chok og skræk, så de kan helt sikkert anbefales;)

   Slet